Bilde Blogg 3.jpg
10 Feb Christer Kvinge

Seriøsitet i Glassbransjen!

Glass er et materiale som er gjennomsiktig, sterkt og veldig lite reaktivt og har derfor veldig mange bruksområder.

De siste 10-15 årene har bruken av glass i andre sammenhenger enn i vinduer, dører og fasader økt betydelig. Dette pga at glassenes funksjoner stadig forbedres og testes til de forskjellige formål. Og etter hvert som nye bruksområder dukker opp så er vi i glassbransjen veldig flinke til å følge med på utviklingen og få satt dette ut i livet. Det er utrolig spennende og være med på denne utviklingen og det er vi som glassmestre og glassleverandører som skal gjøre jobben med å få rett type glass ut til dere som kunder slik at vi oppfyller deres ønsker.

En viktig og absolutt nødvendig del av utviklingen er sikkerheten ved bruk av glass. Det må ikke gå på bekostning av liv og helse når glass skal brukes til f.eks rekkverk. Derfor er det utarbeidet en egen Norsk Standard for nettopp bruk av glass i byggverk. NS 3510. En standard som viser krav til både prosjektering og til hvilke klasser de forskjellige glassene er delt inni etter hvilke bruksområder som er.

De aller fleste i vår bransje følger denne standarden. Og det er veldig bra. Men fremdeles er det leverandører av glass, og da spesielt glassrekkverk, som ikke følger standarden. Ofte pga at det er en del rimeligere å benytte seg av tynnere glass, enklere innfesting o.s.v. MEN vi som er leverandører og montører av dette har her et stort ansvar! Jeg vil i alle fall ikke være ansvarlig prosjekterende og leverandør av et glassrekkverk montert i 4. etg med et tynt enkelt herdet glass i hvor 3-åringen som leker med løpehjul på terrassen krasjer med glasset. Knuser glasset da så går det i tusen biter og det etterlater seg et stort hull i rekkverket. Jeg grøsser ved tanken på hva som skjer med 3-åringen….

Vi som ofte ferdes på byggeplasser ser hus som bygges til flerfoldige millioner kroner hvor all verdens luksus velges for at byggherre skal få den komforten og kvaliteten som ofte kreves i dag. Så kommer det til rekkverket som skal ramme inn hele boligen og gi et nydelig førsteinntrykk av den; levert med rimeligste sort glassrekkverk, ofte fra andre plasser i Europa, innfestet i terrassebordene. Da skal man altså spare noen kroner og få et rekkverk som ikke holder kravet og som da går på bekostning av sikkerhet. For meg er det ganske ubegripelig.

Det er veldig viktig for oss i bransjen at vi fokuserer på dette. Og det gjør vi! Og jeg håper dere som er kunder av oss opplever oss som seriøse og at vi kun leverer produkter som er av god sikkerhetsklasse og kvalitet. Og be gjerne om dokumentasjon på din leveranse.

Kontakt en Glassmester, aller helst Glassmester Kaare Nilsen selvfølgelig, når dere skal velge glass! Vi kan sikkerhet og gir deg alltid de beste rådene. Og sammen med våre gode leverandører og samarbeidspartnere leverer vi alltid kvalitet!

God Helg!